Steun ons en help Nederland vooruit

zaterdag 2 november 2019

Wisseling voorzitter D66 Noord-Brabant

Bas Werker draagt op 26 november het voorzitterschap van D66 Noord-Brabant over aan Jan Glastra van Loon

Na zes jaar draagt Bas Werker de voorzittershamer over aan Jan Glastra van Loon. Gelijktijdig met het vertrek van Bas Werker vertrekt ook Birgit Cordes. Zij was eveneens twee volle periodes actief in het bestuur, zowel als vicevoorzitter en bestuurslid ledenbinding en –werving. Bovendien is zij de oprichter van D-Loquentia Brabant, organiseerde zij vele debattrainingen en was zij de drijvende kracht achter de succesvolle ‘Conferenties Zuid’.

Groeiend aantal leden en in meer gemeenten

D66 Noord-Brabant groeide onder het voorzitterschap van Bas Werker (hoogleraar Financiering en Econometrie aan de Universiteit van Tilburg) uit tot een krachtige regio waar het sociaal liberaal gedachtengoed volop leeft. D66 is inmiddels in veel Brabantse gemeenten vertegenwoordigd en een constructieve factor in de provinciale politiek.

Jan Glastra van Loon is als voorzitter gekozen door de leden en treedt op 26 november formeel aan tijdens de ledenvergadering in Den Bosch. De afgelopen twee jaar maakte Jan al onderdeel uit van het regiobestuur. Van 2014 tot 2018 was Jan wethouder in de Brabantse gemeente Bernheze.

“Samen met mijn collega bestuurders maar vooral ook samen met de lokale afdelingen en leden werken aan een sterk en flexibele democratie, dat is waar ik mij als voorzitter voor in ga zetten.”

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Jan Glastra van Loon (06-41119843)
Klik hier om dit persbericht in PDF te downloaden.

Jan Glastra van Loon
Bas Werker
Birgit Cordes