Steun ons en help Nederland vooruit

donderdag 26 maart 2020

Geen ARV, maar we gaan wel door

Beste democraten,

We zijn met elkaar in een voor iedereen volstrekt onbekende situatie terecht gekomen. Dat brengt ook allerlei gevoelens en reacties met zich mee. Afhankelijk van je aard en situatie zijn die ook heel verschillend. Het vraagt tijd en ruimte om ‘te wennen’ aan dit gegeven. Althans, zo voelt dat voor mij.

Ik moest echt even schakelen tussen de plannen die in mijn hoofd zaten en voor een deel ook al in de uitvoering naar een situatie waarin dat ‘uitgesteld’ moest worden en dan nu in toenemende mate naar een situatie waarin ik mij realiseer dat het wellicht voor lange tijd allemaal heel anders zal zijn.

Als voorzitter voel ik mij verantwoordelijk om die nieuwe uitdaging op te pakken. Ik weet mij daarbij gesteund door een stel enthousiaste collega’s en dat geeft energie. Bovendien hebben we een mooie verantwoordelijkheid in handen ten opzichte van onze afdelingen en leden in Brabant. Samen hebben we de taak om een bijdrage te leveren aan onze democratie op de wijze die bij ons past.

Om dat te kunnen gaan doen moeten we ook een aantal praktische aanpassingen doorvoeren.

De huidige situatie in Nederland maakt dat wij allemaal te maken hebben met sterk gewijzigde omstandigheden. Thuis en op het werk. Ik kan zo op afstand moeilijk inschatten wat dat voor ieder van jullie betekent. Wellicht heb je daardoor opeens meer tijd maar dat kan juist ook zomaar heel anders zijn. Geef dat bij elkaar aan dan kan men daar rekening mee houden en taken herverdelen.

Binnen het Regiobestuur hebben we de taken ook opnieuw verdeeld. Hieronder een overzicht.

Daarnaast vergaderen we via een digitale omgeving en delen we de informatie over waar we aan werken en andere relevante informatie eveneens op een centraal digitaal platform.

Het zal voor iedereen duidelijk zijn dat de ARV niet door zal gaan. Hoe we de noodzakelijke besluiten rondom de jaarrekening en de begroting gaan oplossen informeren we jullie op een later tijdstip.

Heb je vragen of ideeën, meldt ze bij ons via info@d66noordbrabant.nl.

In het volste vertrouwen dat we ondanks de huidige beperkingen een goeie samenwerking tegemoet gaan en met vriendelijke groet,

Jan Glastra van Loon

Voorzitter Regiobestuur D66 Noord-Brabant

 

Taken  
Communicatie/ nieuwsbrief/ Facebook/LinkedIn/Insta/website Rogier, Joris, Bart
Campagnes Eva, Bart en Jan
Contact fractie John en Bart
Financiën Jos
Interim secretariaat en e-voting Tamara en Rogier
Wethouderspool Tamara en John
Talentontwikkeling Bas en Joris
Contact JD John en Jan
Organiseren ARV’s Jan, Tamara en overige
Strategie en versterking bestuur Jan en John
Vice voorzitter John