Steun ons en help Nederland vooruit

Agenda

B66: Lage Drempels, Hoge Dijken – de toekomst van onze democratie & rechtsstaat

maandag 27 mei 2019, 19:30 uur

D66 De Baronie nodigt u van harte uit voor een nieuwe B66 met professor Tom van der Meer (lid Staatscommissie) en Joost Sneller (Tweede Kamerlid D66). B66? B66 met de B van Breda is een ...

D66 De Baronie nodigt u van harte uit voor een nieuwe B66 met professor Tom van der Meer (lid Staatscommissie) en Joost Sneller (Tweede Kamerlid D66).

B66?

B66 met de B van Breda is een inhoudelijke themaborrel. Deze editie staat in het teken van het eindrapport van de staatscommissie parlementair stelsel (‘commissie Remkes’). Over ons parlementair stelsel en de democratische rechtsstaat. De stand van zaken, de toekomstbestendigheid en mogelijkheden voor vernieuwing. Een thematiek die even historisch als actueel is en al sinds de oprichting van D66 van groot belang voor de partij.

Wat?

In januari 2017 heeft de regering de staatscommissie parlementair stelsel ingesteld. De staatscommissie kreeg de opdracht te onderzoeken of ons parlementaire stelsel nog goed werkt en of dit toekomstbestendig is. In december 2018 heeft de staatscommissie haar eindrapport ‘Lage drempels, hoge dijken’ uitgebracht. Dit rapport vindt u hier. In de Tweede Kamer buigen de fracties zich momenteel over dit lezenswaardige rapport en bereiden politieke reacties voor. Naar verwachting komt het kabinet voor de zomer met een kabinetsstandpunt over het advies van de staatscommissie.

Wie?

Tom van der Meer is hoogleraar Politicologie (UvA), codirecteur van het Nationaal Kiezersonderzoek en was lid van de Staatscommissie. Professor Van der Meer neemt ons mee in de bevindingen van de Staatscommissie en de belangrijkste conclusies in het eindrapport.
Joost Sneller is lid van de Tweede Kamer voor D66 en voormalig directeur van de Mr. Hans van Mierlo Stichting. De heer Sneller heeft voor D66 de Staatscommissie ‘in portefeuille’. Hij geeft aan hoe de Tweede Kamerfractie aankijkt tegen het eindrapport en welke politieke conclusies D66 hieraan verbindt.

Waar & wanneer?

Maandag 27 mei om 19.30 uur in Boven Breda, Schoolstraat 2 te Breda.

Programma

  • 19.30 uur Inloop
  • 20.00 uur Presentaties Tom van der Meer en Joost Sneller/li>
  • 20.45 uur Vragen & discussie/li>
  • 21.45 uur Borrel/li>

Welkom?

B66 is voor iedereen toegankelijk. Voor leden en voor niet-leden van D66.

Graag tot maandag 27 mei!

 

Bestuur D66 De Baronie

 

27 mei

19:30 uur

Boven Breda: Schoolstraat 2, Breda